Kuvaaja
Aku Karjalainen
Kirjoittaja
Aku Karjalainen

”Nähkää menestyksenne ja kertokaa siitä muillekin”

Tekniikan alalle kaivataan lisää naisia – lisää monimuotoisuutta. Älä epäröi osaamistasi, ota haaste vastaan, rohkaisi Saabin varapääjohtaja Jessica Öberg Women in Tech Forumissa.

Women in Tech Forum keräsi Finlandia-talolle 11. lokakuuta tuhat tekniikan alalla toimivaa naista innostumaan, verkostoitumaan ja jakamaan omia kokemuksiaan.

– Älä epäröi osaamistasi, tartu mahdollisuuteen, rohkaisi Saabin varapääjohtaja Jessica Öberg osallistujia.

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saabissa Öbergin vastuualueelle kuuluu niin sotilas- kuin siviilipuolenkin tuotteita ja palveluita. Öbergin mukaan hänen nykyinen toimenkuvansa kuvastaa hyvin koko hänen uraansa.

Hän on uskaltanut tarttua uuteen mahdollisuuteen, vaikka vastassa on ollut aivan uusia tuoteryhmiä ja markkinoita.

– En ole ehkä ollut koskaan erityisen kunnianhimoinen, mutta olen halunnut tehdä työt aina mahdollisimman hyvin. Aluksi monesti tunnen itseni pieneksi ja ajattelen, että on paljon muitakin, jotka tämän voisivat tehdä paremmin.

Mikä Öbergiä sitten innostaa työssä? Huipputeknologia – tietenkin. Mutta myös työn sisällöllä on väliä.

– Pidän tekniikkaa ja tuotteita tärkeänä, mutta tarvitaan paljon muutakin. On tärkeää, että työelämä ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Lisäksi työllä pitää olla merkitystä. Uskon todella meidän visioon, että on ihmisoikeus tuntea olonsa turvalliseksi.


Hauskuus ja esimerkit innostavat tekniikan alalle

Öberg uskoo, että konkreettisten esimerkkien ja leikinomaisuuden avulla lapset ja nuoret saadaan innostumaan enemmän tekniikan alasta. Hän ottaa esimerkiksi Saabin Ruotsin Arbogan kaupungissa järjestämän systemaattisen lasten ja nuorten teknologiakasvatuksen.

– Järjestämme eri-ikäisille lapsille työpajoja, joissa leikinomaisuuden avulla tutustutaan teknologian mahdollisuuksiin. Yläasteikäiset kutsutaan Saabille tutustumaan insinöörin työhön ja lukiolaisille on Saab Technical High School, Öberg luettelee.

Öberg uskoo myös esimerkkien voimaan. Hän heittikin oivan haasteen tuhatlukuiselle yleisölle.

– Nähkää oma menestyksenne ja jakakaa uratarinanne etenkin lapsille ja nuorille.
 

Vainoharhainen optimisti pärjää tulevaisuudessa

Naisia ja monimuotoisuutta tarvitaan lisää tekniikan alalle – etenkin johtopaikoille. Näin voisi kiteyttää Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan viestin.

Hän korosti, että tulevaisuuden maailma on perustavanlaatuisesti erilainen. Kyse ei ole vain teknologian mahdollistaman muutoksen nopeudesta, vaan maailma on samanaikaisesti myös arvaamattomampi. Ympärillä tapahtuu paljon erilaisia muutoksia aina suuresta väestönkasvusta pakolaisongelmaan ja nationalismista poliittisiin muutoksiin.

– Tämänkaltaisessa maailmassa me tarvitsemme erilaista johtajuutta. Naiset ovat keskimäärin vahvempia sellaisessa johtamisessa, jota tulevaisuudessa tarvitaan, Siilasmaa arvioi.  

Vastuullisuus, huolehtiminen, pitkän tähtäimen näkemys, Siilasmaa luetteli tulevaisuuden johtajilta kaivattavia ominaisuuksia. Lisäksi Siilasmaa lisäisi listaan vielä vainoharhaisen optimismin.

– Se tarkoittaa sitä, että valmistautuu etukäteen erilaisiin mahdollisiin skenaarioihin, joita voi tapahtua epävarmassa maailmassa. Tämä antaa syyn olla optimistinen. Näiden suhteen pitää kuitenkin löytää tasapaino.
(Artikkeli jatkuu videon jälkeen.)

Janne Tienari puhui TEKin ja Teknologiateollisuuden järjestämässä työpajassa ”Gender equality @ tech - how can we fix it?”. Tienari kertoo videolla, miten sukupuolten välistä tasa-arvoa voitaisiin edistää työpaikoilla.


Keskitytään jokapäiväisiin käytäntöihin

Mutta miten sukupuolten välistä tasa-arvoa sitten saataisiin edistettyä käytännössä työpaikoilla? Tätä kysyttiin TEKin ja Teknologiateollisuuden järjestämässä työpajassa.

– Yksilöiden ajattelutapojen muuttamisen sijasta katse pitäisi kääntää työpaikan jokapäiväisiin käytäntöihin ja taustalla oleviin olettamuksiin. Kun niihin keskitytään, tulee myös sukupuolikin jatkuvasti keskusteluun, kiteytti professori Janne Tienari Hanken Svenska handelshögskolanista.

 

Lue myös: