Columnist

23.3.2017, hyvinvointi
PING! Lisää sähköpostia ja kalenterikutsu päivän viidenteen kokoukseen. Vaikka kiirettä ei voi täysin työelämästä poistaa, aikaa voi opetella hallitsemaan. Asiantuntijat kertovat miten.
23.3.2017, kilpailukyky
Marjo Matikainen-Kallström

Kustannusten halpuuttaminen auttaa kipailukykyyn hetken, mutta sitten on entistä vaikeampaa saada kiinni muiden laadullista etumatkaa, Marjo Matikainen-Kallström sanoo.

Hallituksen on puoliväliriihessä lisättävä Tekesin ja VTT:n rahoitusta.
23.3.2017, osaaminen

TEK on mukana Kasvun Osaajat -ohjelmassa.

Jos haluat näyttää kyntesi kasvuyrityksessä, hae mukaan Kasvun Osaajaksi!
23.3.2017, Työelämä

Fukavan puheen­johtaja Jorma Tapola sai yritys­yhdistyksen kokoukseen aiempaa enemmän väkeä, kun puheiden päätteeksi luvassa oli teatteri­näytös.

Yritysyhdistys voi olla muutakin kuin sääntömääräinen vuosikokous. Yritysyhdistys Fukava meni teatteriin.
23.3.2017, kansainvälisyys
– Täällä näkee, miten eri tavalla voidaan valmistella ja toteuttaa sinänsä samanlaisia voima­laitoshankkeita kuin Suomessa tehdään, Kuala Lumpurissa 
Pöyryn palveluksessa työskentelevä Juho Kujanpää kertoo.
Juho Kujanpää työskentelee kolmatta vuotta helteisessä Kuala Lumpurissa. – Saan alaani toisenlaisen näkökulman, hän kehuu työnsä kansainvälistä ilmapiiriä.
23.3.2017, tutkimus
TEKin työmarkkina­tutkimuksen mukaan irti­sanomiset kohdistuivat kokeneisiin 
työntekijöihin.
23.3.2017, luottamusmies

Enston Marjo Miettinen sekä TEKin toiminnanjohtaja ja YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi esiintyivät YTN Summit -tapahtumassa 17.3.

Luottamusmiesten rooli kiinnosti Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtajaa ja EM Groupin omistajaa Marjo Miettistä väitöskirjaksi asti. Hän käyttäisi luottamusmiehiä myös kehittäjinä, ei vain ongelmissa.
23.3.2017, Työelämä

Työpaikkakiusaamisen kitkemisessä tärkeintä on hyväksymättömyyden periaate.

Työpaikkakiusaamista on vaikea kitkeä, ja toimenpiteiden tehosta on vain vähän tutkimusnäyttöä. Kohti nollatoleranssia kannattaa kuitenkin pyrkiä. Työterveyslaitoksen Kohti sopuisaa työyhteisöä -hankkeessa rakennettiin malli, jolla työpaikkakiusaamista voidaan vähentää.
23.3.2017, osaaminen

– Korkeatehoisten ledivalojen tuottama ylimääräinen lämpö otetaan talteen valojen yhteyteen kiinnitettyihin vesiputkiin, joiden lämpö hyödynnetään edelleen viereisessä kasvatustilassa, Niko Kivioja kertoo kehittämästään energiaa säästävästä ratkaisusta.

Suljettu viljelyjärjestelmä mahdollistaa nopeamman ja runsaamman sadon sääoloista riippumatta.
21.3.2017, Työelämä
Tökkiikö kehitys­keskustelu? Pitäisikö muinaisjäänteestä päästä jo eroon? Ehkä ei sittenkään. Oikein käytettynä kehitys­keskustelu on hyvä työväline.

Sivut