Columnist

12.4.2017, asioiden internet
Yritysten yhteistyö on tärkeä kilpailuetu, kun internetin ja muun teknologian kehitys mullistaa tuotteiden ja palveluiden lisäksi liiketoimintamalleja.
5.4.2017, Tekniikka

Risto Siilasmaa kehotti reagoimaan nopeasti käynnissä oleviin teknologisiin muutoksiin.

Nokian ja Teknologiateollisuuden hallitusten puheenjohtaja Risto Siilasmaa passittaisi suomalaiset päättäjät tekoälyn maanpuolustuskurssille.
5.4.2017, osaaminen

TEK ja TFiF jakoivat Suomalaisen insinöörityöpalkinnon tänään 5.4. Bayerin työryhmälle: Ilkka Jutila (vas.), Pirjo Sallinen, Juha Lehtinen, Manja Ahola ja Taina Tjäder.

Mikä se on? Se on noin kolmen sentin mittainen ja T-mallinen. Noin 40 miljoonaa naista on käyttänyt tuotetta. Sitä myydään vuodessa miljardilla eurolla. Aivan – hormonikierukka!
3.4.2017, Tekes
Aluehallinnon uudistuksen yhteydessä pitää määritellä tarkemmin, miten sadan miljoonan euron pottia käytetään.
31.3.2017, kilpailu

Lukiolaisten ja ammattikoululaisten sarjassa oli kaksi voittajaa: Stefan Rua (vas.) ja Barry Owiti.

Nuoret tiede- ja teknologiaosaajat kisasivat tänään Tutki-Kokeile-Kehitä 2017 -finaalissa. Lukiolaissarjan voitto jaettiin kahden kesken: toinen tutki geenisekvensointidataa ja toinen jonoteoriaa.
30.3.2017, osaaminen
Tutki-Kokeile-Kehitä tiede- ja teknologiakilpailun finaali käydään 30.–31.3. Opettajien merkitys lasten ja nuorten innostajina on suuri.
28.3.2017, innovaatio
TEK on tyytyväinen, että sen pitkäaikainen tavoite Tekesin ja Finpron toiminnan tiivistämisestä on toteutumassa.
24.3.2017, innovaatio

Aalto Yliopiston professori Erkki Ormalan mukaan suomaisissa yrityksissä yleinen innovaatioiden tuotteistamisen malli on hidas ja jäykkä. 

Suomessa ei satsata riittävästi innovaatiotoimintaan: t&k-rahoista on tällä vuosikymmenellä nipistetty neljännes ja -henkilöstöstä kolmannes. TEKin innovaatioseminaarissa kuultiin, mitä tämän päivän innovaatiotoiminta vaatisi ja mitä OECD Suomelle suosittelee.
23.3.2017, Tekniikka
Tutkija Matti Lampinen näytti väitöstyössään, miten hengen­vaarallisesta syanidista päästään eroon kullan tuotannossa. Tieteellisesti väitöksen painavinta antia olivat simulointimallit, joilla saadaan alati lisääntyvä mittausdata hyötykäyttöön metallien liuotuksessa.
23.3.2017, Tekniikan ihme

Yksi Kaspianmeren ekrano­plan-ohjelman aluksista, vuosina 1980-93 neuvosto­armeijan käytössä ollut A-90, viettää eläkepäiviään Moskovassa.

Kylmän sodan aikaan vuonna 1966 Yhdysvaltain vakoilusatelliitin linssiin osui jotain todella kummallista.

Sivut