Columnist

10.2.2017, Tekniikka
Teollisuuden palkansaajat TP vaatii maan hallitukselta kevään kehysriihessä päätöksiä teollisuusohjelmasta.
6.2.2017, innovaatio
Tuoreet tutkimukset osoittavat, että epäonnistumisia siedetään suomalaisyrityksissä huonosti eikä tuotekehitykseen panosteta enää entiseen tapaan.
1.2.2017, Tekniikan ihme

Jonathan Trappen yritys lentää Atlantin yli päättyi turvallisuussyistä jo ennen Atlanttia Kanadan Newfoundlandiin. 750 kilometrin lento kirjattiin siitä huolimatta lajin pituusennätykseksi.

Ihmisen ikiaikainen haave lentämisestä on synnyttänyt aimo joukon ilmailuharrastuksia. Yhden villityksen aloitti kalifornialainen rekkakuski Larry Walters vuonna 1982.
1.2.2017, Tekniikka

– Nano­selluloosan hyödyntämistä jarruttaa se, että sitä valmistetaan niin monella eri tavalla, eikä yhteisiä laatu- ja mittausstandardeja ole olemassa, Kaarina Kekäläinen kertoo.

Kaarina Kekäläinen valmisti väitöstyössään maailman kuivinta nanoselluloosaa.
1.2.2017, Tekniikka
Päättäjien usko tutkimukseen ja tuotekehitykseen kasvun tekijöinä on hiipunut. Samalla panostuksia on leikattu rajusti. Yritykset sentään arvioivat nyt panevansa tulevaisuudessa tuotekehitykseensä paukkuja nykyistä enemmän. Myös suorat sijoitukset Suomeen ovat kasvussa.
30.1.2017, Tekniikka
Ampliconyx oy:n perustanut Valery Filippov on nauttinut ajastaan tutkijana ORC:n tutkimuskeskuksessa: – Tutkimusryhmä on kuin yhtä kylää. Keskustelut kollegoiden kanssa auttavat viemään tutkimusta eteenpäin ja kehittelemään uusia käyttökohteita.
Tampereen teknillisen yliopiston optoelektroniikan tutkimus­keskus ORC on maailmankuulu. Laadukkaan tutkimuksen lisäksi sieltä on syntynyt menestyneitä yrityksiä.
20.1.2017, robotisaatio
Miten onnistuu ihmisen ja robotin yhteiselo? kysyttiin Tieteen päivillä Helsingissä tammikuun puolivälissä.
20.1.2017, Tekniikka
De politiska beslutsfattarnas förståelse för den tekniska nivån i Finland har vänt i en negativ riktning.
18.1.2017, talouskasvu
The understanding of the level of Finnish technology among political decision-makers has developed in a negative direction. However, the private sector is bringing some light of hope in the otherwise bleak situation revealed by the Technology Barometer.
18.1.2017, kilpailukyky
Päättäjien usko tieteellisen tutkimuksen hyötyihin yhteiskunnalle on hiipunut. Tutkimuksesta ja tuotekehityksestä on leikattu rajusti, mutta yrityspuolella näkyy valoa.

Sivut