Columnist

24.3.2017, Järjestö
Istuva valtuusto kokoontui viimeiseen kokoukseensa Hämeenlinnassa 23.–24.3. Kokouksessa käytiin läpi työntäyteistä ja uudistumisen sävyttämää viime vuotta mutta luodattiin myös tulevaan.
24.3.2017, innovaatio

Aalto Yliopiston professori Erkki Ormalan mukaan suomaisissa yrityksissä yleinen innovaatioiden tuotteistamisen malli on hidas ja jäykkä. 

Suomessa ei satsata riittävästi innovaatiotoimintaan: t&k-rahoista on tällä vuosikymmenellä nipistetty neljännes ja -henkilöstöstä kolmannes. TEKin innovaatioseminaarissa kuultiin, mitä tämän päivän innovaatiotoiminta vaatisi ja mitä OECD Suomelle suosittelee.
23.3.2017, hyvinvointi
PING! Lisää sähköpostia ja kalenterikutsu päivän viidenteen kokoukseen. Vaikka kiirettä ei voi täysin työelämästä poistaa, aikaa voi opetella hallitsemaan. Asiantuntijat kertovat miten.
23.3.2017, kilpailukyky
Marjo Matikainen-Kallström

Kustannusten halpuuttaminen auttaa kipailukykyyn hetken, mutta sitten on entistä vaikeampaa saada kiinni muiden laadullista etumatkaa, Marjo Matikainen-Kallström sanoo.

Hallituksen on puoliväliriihessä lisättävä Tekesin ja VTT:n rahoitusta.
23.3.2017, osaaminen

TEK on mukana Kasvun Osaajat -ohjelmassa.

Jos haluat näyttää kyntesi kasvuyrityksessä, hae mukaan Kasvun Osaajaksi!
23.3.2017, Työelämä

Fukavan puheen­johtaja Jorma Tapola sai yritys­yhdistyksen kokoukseen aiempaa enemmän väkeä, kun puheiden päätteeksi luvassa oli teatteri­näytös.

Yritysyhdistys voi olla muutakin kuin sääntömääräinen vuosikokous. Yritysyhdistys Fukava meni teatteriin.
23.3.2017, Opiskelijat

Vuoden 1924 kultasormuksen päällä lepää teräsmutterisormus vuodelta 1949 ja ylimpänä vuonna 2017 valmistunut uusimman ikäluokan edustaja. Kullan sävyyn on vaikuttanut kuninkaan ja tsaarin makujen ero.

120 vuotta vanha polyteknikkojen tunnus löydettiin ja taottiin uudelleen.
23.3.2017, kansainvälisyys
– Täällä näkee, miten eri tavalla voidaan valmistella ja toteuttaa sinänsä samanlaisia voima­laitoshankkeita kuin Suomessa tehdään, Kuala Lumpurissa 
Pöyryn palveluksessa työskentelevä Juho Kujanpää kertoo.
Juho Kujanpää työskentelee kolmatta vuotta helteisessä Kuala Lumpurissa. – Saan alaani toisenlaisen näkökulman, hän kehuu työnsä kansainvälistä ilmapiiriä.
23.3.2017, Tekniikka
Tutkija Matti Lampinen näytti väitöstyössään, miten hengen­vaarallisesta syanidista päästään eroon kullan tuotannossa. Tieteellisesti väitöksen painavinta antia olivat simulointimallit, joilla saadaan alati lisääntyvä mittausdata hyötykäyttöön metallien liuotuksessa.
23.3.2017, kyykkä

Anssi Turan tyylinäyte Akateemisen kyykän MM-finaalissa Tampereella 2017.

Anssi Turan mielestä kyykässä parasta ovat kaverit, yhteishenki ja tunnelma.

Sivut