Columnist

8.2.2017, English
How can we benefit better foreign expert talent in Finnish working life? This difficult question was asked at the multicultural working life seminar in Helsinki on Tuesday 31 January.
2.2.2017, osaaminen
Terja Koskenoja luotsaa Kalevala Korua äly­korumarkkinoille.
3.1.2017, henkilöstö

Solitassa työhönottohaastatteluihin osallistuu henkilöstöjohtaja Jonne Sepän (vas) lisäksi usein myös työtiimin edustaja, kuten vanhempi ohjelmistosuunnittelija Harri Ohra-aho.

Sosiaaliset taidot ja persoona ovat tärkeitä valtteja.
21.12.2016, osaaminen

Millaista kolmen tyyppistä osaamista startupit tarvitsevat? TEKin Slush-kyselyn tuloksista koostettiin sanapilvi. Osa sanoista on eri muodossa, kuin alkuperäisessä vastauksessa.

Slush-kävijöiden mukaan startup-yritykset tarvitsevat koodaajia ja markkinointiosaamista. TEKin uravalmentaja lisää tarvelistalle monipuolisen osaamisen ja hyvän johtajan.
8.12.2016, osaaminen

Slushin visuaalinen ilme on Jenni Kääriäisen taidonnäyte. Ilmeen teemana tänä vuonna oli pohjoismaiset mytologiat.

Kysyimme Slushissa neljältä asiantuntijalta, minkälaista osaamista startupit ja Suomi tarvitsevat.
18.11.2016, Järjestö

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kiitti TEKiä tekniikan alan koulutuksen edistämisestä.

Osaaminen, koulutus ja elinikäinen oppiminen olivat TEKin juhlaseminaarin ytimessä.
18.10.2016, Järjestö
Yliopistojen rahoitukseen on tehty tällä hallituskaudella merkittäviä leikkauksia. TEK osoittaa mieltään leikkauksia vastaan tekemällä juhlavuotensa aikana maamme yliopistoille lahjoitukset, jotka on suhteutettu tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen valmistuvien määrään.
29.9.2016, osaaminen
TEKin kyselyn mukaan mielenkiintoinen työ on tärkeää monelle jäsenelle – ja useimpien kohdalla tämä tavoite myös toteutuu.
18.5.2016, ohjelmointi

Disneyn Urhea-elokuvan villikkoprinsessa Meridan punaisten, kiharien hiusten liikeen ohjelmoinut naiskoodari toimii nuorten tyttöjen roolimallina.

Miten tasa-arvo toteutuu IT-alalla Yhdysvalloissa, millaista on työskennellä naisena miesvaltaisella alalla? Entä Suomessa? Ja mitä pitäisi tehdä, että naisten osaaminen saataisiin nykyistä paremmin käyttöön myös IT-tehtävissä? Näitä asioita pohdittiin elokuvaillassa 16.5.
25.4.2016, Koulutus
Vaikka tuoreen selvityksen mukaan matematiikan osaamistason lasku on saatu pysäytettyä, on huolestuttavaa, että monien peruskoulun suorittaneiden taidot eivät riitä edes arkielämän tarpeisiin.

Sivut