Columnist

1.2.2017, koulutus
Uraillat ovat kaikille TEKin täys­jäsenille tarkoitettuja maksuttomia iltatilaisuuksia. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu!
1.2.2017, Koulutus

TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi, TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström, Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson, TEKin asiamies Juhani Nokela ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Jouko Väänänen.

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti 120-vuotisjuhlavuotensa merkeissä 20 000 euroa Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.
12.1.2017, Koulutus

Lahjoituksen luovuttivat TEKin asiamies Juhani Nokela (vas.) ja koulutuspolitiikan johtaja Jari Jokinen. Vastaanottamassa rehtori Matti Manninen ja dekaani Henrik Kunttu.

TEK lahjoitti 120-vuotisjuhlavuotensa merkeissä 10 000 euroa Jyväskylän yliopiston luonnontieteelliselle koulutusalalle.
3.1.2017, henkilöstö

Solitassa työhönottohaastatteluihin osallistuu henkilöstöjohtaja Jonne Sepän (vas) lisäksi usein myös työtiimin edustaja, kuten vanhempi ohjelmistosuunnittelija Harri Ohra-aho.

Sosiaaliset taidot ja persoona ovat tärkeitä valtteja.
18.11.2016, Järjestö

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kiitti TEKiä tekniikan alan koulutuksen edistämisestä.

Osaaminen, koulutus ja elinikäinen oppiminen olivat TEKin juhlaseminaarin ytimessä.
17.11.2016, koulutus

- Galvatekilla työntekijä on pintakäsittelyn ammattilainen vasta lähtiessään eläkkeelle, sanoo Tommi Rautiainen (keskellä) ja kuuntelee tarkalla korvalla Hannu Ylösen ja Arto Jämsénin oppeja.

Kun vanhat, kokeneet työntekijät siirtyvät eläkkeelle, on vaarana, että yrityksestä poistuu arvokasta hiljaista tietoa. Lahtelainen Galvatek kehitti oman koulutusprojektin, jossa yrityksen seniorit tai jo eläkkeelle jääneet työntekijät siirtävät tietämystään nuorelle polvelle.
16.11.2016, koulutus
Minna Ukkonen

Minna Ukkonen kävi tempaamassa neljässä peruskoulussa ja oli toteuttamassa kolmea eri ohjelmaa. Ukkonen kertoo lähteneensä tempaamaan perhosia vatsassa, mutta innostuneena.
- Odotin, miten erilaisia koulut olisivat ja lähtisivätkö oppilaat mukaan vetämiini ohjelmiin. Molemmat yllättivät minut täysin! Oppilaat olivat aivan mahtavia ja lähtivät innokkaasti mukaan joka tunnilla. Lisäksi yllätyin miten suuria eroja koulukohtaisesti oli. Eniten oppilaisiin näytti vaikuttavan opettajan asenne ja innokkuus. 

Tempaus2016 oli tempauskulttuurin voimannäyte ja kunnian­osoitus suomalaiselle peruskoululle.
18.10.2016, Järjestö
Yliopistojen rahoitukseen on tehty tällä hallituskaudella merkittäviä leikkauksia. TEK osoittaa mieltään leikkauksia vastaan tekemällä juhlavuotensa aikana maamme yliopistoille lahjoitukset, jotka on suhteutettu tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen valmistuvien määrään.
27.9.2016, Eero Eloranta
Aalto-yliopistosta ei voi puhua mainitsematta opiskelijoiden yrittäjyysintoa.
2.9.2016, Järjestö
Akava vie työttömien opiskeluoikeuden laajentamisen hallituksen asettamaan kolmikantaiseen työryhmään. Akavan mielestä työttömille tulee sallia rajoitukseton opiskeluoikeus, jos he ovat samalla työn vastaanottamisvelvoitteen piirissä.

Sivut