Columnist

26.4.2017, Koulutus

Puoliväliriihen tiedotustilaisuus 25.4.2017 Kesärannassa.

TEK on tyytyväinen, että hallitus on ymmärtänyt yliopistojen ja Tekesin merkityksen talouskasvussa ja panostanut niiden rahoitukseen.
20.4.2017, Koulutus

TEKin edustajina säätiön perustamisasiakirjan allekirjoittivat hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström (keskellä) ja varapuheenjohtaja Mika Uusi-Pietilä (vasemmalla).

Nyt nimet ovat paperissa. Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat Tampere3-yhteistyössä uuden korkeakoulukonsernin. Uuden yliopiston taustalle perustetussa säätiössä on mukana monipuolisesti suomalaisen yhteiskunnan toimijoita.
20.4.2017, Koulutus

Selvitysmies Jari Jokinen ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen

Nopeavaikutteisuus, koulutuksen laatu, kustannustehokkuus sekä alueellinen ja valtakunnallinen tasapaino olivat selvitysmies Jari Jokisen kriteereinä, kun hän kokosi kymmenen ehdotuksen listan osaajapulan ratkaisemiseen alueilla, jotka on yllättänyt positiivinen rakennemuutos.
28.3.2017, Koulutus

Diplomityöntekijä Anna Kuusala (vas.), Helsingin kaupungin muotoilujohtaja Anne Stenros ja TEKin teekkarivaliokunnan puheenjohtaja Maria Kultanen Design Factoryssa 22.3.

Työkokemuksen merkitys osaamiselle ja tytöt tekniikan alalle. Muun muassa nämä asiat puhuttivat vastavalmistuneiden palautekyselyn tulosseminaarissa Design Factoryssa 22.3.
22.3.2017, Koulutus
Viime vuonna tekniikan yliopistoista valmistuneiden työllistymisessä on alakohtaista vaihtelua. Yleinen tyytyväisyys opintoihin on silti hyvä.
22.3.2017, Koulutus
Lähes 80 prosenttia viime vuonna valmistuneista diplomi-insinööreistä ja arkkitehdeista on työllistynyt koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Jo valmistumishetkellä työsuhteessa oli 70 prosenttia tekniikan opinnoista valmistuneista.
14.3.2017, kilpailukyky
Risto Siilasmaa

- Pohjoismaisilla hyvinvointiyhteiskunnilla on parhaat edellytykset kohdata työn tekemisen mullistus. Meillä on sosiaalisia turvaverkkoja ja olemme tottuneet pitämään toisista huolta, sanoi Nokian hallituksen puheenjohtaja, DI Risto Siilasmaa.

Aasian nousu ja nopeasti muuttuvat osaamistarpeet haastavat suomalaisia tekniikan alan yliopistoja.
8.3.2017, Koulutus
Matematiikan ja luonnontieteiden opetukseen tarvitaan lisää konkreettisia esimerkkejä ja arjen sovelluskohteita, jotta nuoret voivat innostua näiden aineiden opiskelusta, sanoo asiantuntija Pirkko Pitkäpaasi.
15.2.2017, Koulutus
Osaamisen kehittäminen ei ole vain tutkinnon suorittamista eikä siihen pitäisi vaatia viranomaisen lupaa, korostavat TEKin asiantuntijat.
1.2.2017, Koulutus

TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi, TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström, Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson, TEKin asiamies Juhani Nokela ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Jouko Väänänen.

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti 120-vuotisjuhlavuotensa merkeissä 20 000 euroa Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Sivut