Kuvaaja
Getty Images
Kirjoittaja
Helean Andersson

Uusi eLakimies palvelee 24/7

TEK on tänään avannut jäsenille uuden vuorovaikutteisen eLakimies-verkkopalvelun.

eLakimiehen ansiosta vastauksia tavallisimpiin työelämän juridisiin kysymyksiin on jäsenten saatavilla 24/7.

Ensimmäisessä vaiheessa eLakimies tarjoaa tietoa muun muassa työsopimuksesta, vuosilomasta, perhevapaista, työsuhteen päättämisestä, yt-menettelystä, työajasta ja työttömyysturvasta. Palvelusta saa vastauksen esimerkiksi kysymykseen, kuinka pitkästä kilpailukiellosta voidaan sopia. 

Käyttöönoton jälkeen palvelua täydennetään jäsenpalautteen perusteella, sekä sen mukaan, mitkä aiheet nousevat ajankohtaisiksi työsuhdejuristien henkilökohtaisessa jäsen palvelussa.

eLakimies toimii vuorovaikutteisesti: käyttäjälle esitetään häntä askarruttavaan aiheeseen liittyviä kysymyksiä, joihin hän voi valita vastauksen palvelussa esitetyistä eri vaihtoehdoista. Tekemiensä valintojen perusteella käyttäjä ohjautuu kysymys-vastaus polkua pitkin eteenpäin ja saa lopulta vastauksen kysymykseensä.

Palvelu on toteutettu TEKin, Suomen Ekonomien, Insinööriliiton, Lakimiesliiton ja YTYn yhteisenä hankkeena. Jokaisella liitolla on kuitenkin oma palvelu omalla sivustollaan. Teknisen alustan on toimittanut Crasman Oy.

Tutustu eLakimieheen!

Lisäksi TEKin lakitietopankissa on luettavissa laaja kokoelma työsuhdeasioita käsitteleviä artikkeleita,  ja voit myös ottaa yhteyttä TEKin lakimieheen.