Kuvaaja
Helena Hagberg
Kirjoittaja
Heidi Tomperi

TEK kutsuu kesällä Tekniikan museoon

Tekniikan museo valottaa näyttelyissään tekniikan historiaa ja tulevaisuutta sekä tarjoaa lapsille työpajatoimintaa.  

TEK tarjoaa kesäetuna jäsenilleen perhelipun Tekniikan museoon. Koko perhe (2 aikuista ja max 3 lasta) saa ilmaisen sisäänpääsyn ja jätskit. Lisäksi lapset pääsevät osallistumaan kesätyöpajoihin, joissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Työpajoja järjestetään museon kesäkaudella 5.6.-12.8. tiistaista sunnuntaihin klo 12. 

Työpajojen teemat vaihtuvat kuukausittain. Kesäkuussa teemana ovat yksinkertaiset koneet, kuten vivut ja väkipyörä, joihin liittyen askarrellaan torninostureita, heinäkuussa mietitään vesi- ja tuulivoimaa tuulihyrriä rakennellen ja elokuussa tehdään leimasimia kirjapainotaidon ja painolaattojen innoittamina. 

Tulosta etulippusi tästä!

Tekniikan museon näyttelyt kertovat ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Tekniikan maa -näyttely esittelee teknologian, teollisuuden ja alan innovaatioiden roolia 100-vuotiaan Suomen rakentajana. Näyttely laajenee kotiympäristön teknologioista kohti infrastruktuuria, teollisuuden prosesseja ja uusiokäyttöä. Etäunelmia-näyttely taas kuvaa sähköisten viestintävälineiden historiaa yhteydenpidon mahdollistajina, ajasta ja paikasta riippumatta. Muut museon näyttelyt keskittyvät muun muassa tehdastyön historiaan ja kodin kemikaaleihin. 

Tekniikan museo sijaitsee Helsingissä Kuninkaankartanonsaarella. Alueella on kolme museorakennusta, kesäkaudella pääsee varsinaisen näyttelyrakennuksen lisäksi tutustumaan muun muassa alkuperäisasuun entisöityyn Pikasuodatuslaitokseen ja Vanhankaupunginkosken länsirannalla sijaitsevaan Voimalamuseoon. Lisätietoja Tekniikan museosta löydät täältä
 

Asiasana