Kuvaaja
Ilkka Palinperä
Kirjoittaja
Aku Karjalainen

TEK aloittaa Tampereella uudenlaisen palvelukonseptin

Etätyöpiste, startup-yrityksen työtila, killan tapahtuma, yrityksen rekrytilaisuus, opiskeluprojekti… TEK Lounge tarjoaa oivan työtilan TEKin jäsenille moneen eri tarkoitukseen.

TEK aloittaa aivan uudenlaisen palvelukonseptin Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampuksella Hervannassa.

Uusi TEK Lounge -monitoimitila on tehty palvelemaan TEKin jäsenten tarpeita. Tilan kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 21.11. kello 10–17.

– TEKin voima on jäsenissä. Tulevaisuuden TEK on entistä lähempänä jäseniä siellä, missä hekin ovat. Tavoitteenamme on auttaa ja tukea jäseniämme opiskelujen ja työelämän eri tilanteissa ja käänteissä. TEK Lounge onkin tämän vuoksi oiva lisä meidän muiden suosittujen palvelujen rinnalle, kiteyttää TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström.
 

Mitä sinä haluaisit tehdä TEK Loungessa?

TEK Loungeen voi tulla viettämään esimerkiksi etätyöpäivää tai taukoa luentojen välillä. Lisäksi TEKin jäsenet voivat pitää tilassa vapaasti erilaisia tilaisuuksia aina startup-yrityksen ja killan palaverista koulutuksiin ja rekrytointitilaisuuksiin.

TEK myös järjestää TEK Loungessa omia tapahtumiaan, joissa voit tavata TEKin asiantuntijoita ja saada muun muassa uravalmennusta, apua työnhakuun, lakineuvoja tai palkkaneuvontaa.

– Ennen kaikkea haluamme antaa jäsenillemme vapaat kädet hyödyntää tilaa omiin käyttötarkoituksiinsa. Punaisena lankana on tarjota tehokas verkostoitumisalusta sekä mahdollisuus satunnaisiin kohtaamisiin, sillä ne monesti johtavat hedelmälliseen yhteistyöhön,
korostaa yksikönjohtaja Jari Jokinen TEKistä.

Kyseessä on palvelunkonseptin pilotti, joten kaikki kehittämisideat ja palautteet ovat tervetulleita.

– Kun toiminta on lähtenyt kunnolla liikkeelle ja kokemusta karttunut, tarkoituksena on laajentaa toiminta-ajatusta myös esimerkiksi muille tekniikan alan yliopistojen kampuksille ja laajemminkin, Jokinen sanoo.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)


Rento tila taipuu moneen

TEK Loungen on suunnitellut sisustusarkkitehti Ilkka Palinperä. Palinperä kertoo, että tavoitteena oli luoda mukava ja rento tila, joka kutsuu piipahtamaan sisään ja jää tilana mieleen.

– Suunnittelun lähtökohtana oli, että tila taipuu mahdollisimman moneen, aina leffaillasta ryhmätyöskentelyyn ja kaikkeen siltä väliltä. Tämä on otettu huomioon niin kalusteissa, värimaailmassa kuin valaistuksessakin.

– Tilassa on muun muassa baarimaisia korkeita jakkaroita ja pöytiä, mutta myös matalia säkkituoleja ja katsomo. Tarvittavat kalusteet ja välineet löytyvät myös tehokkaaseen kokoukseen ja ryhmätyöskentelyyn.

Lisäksi Palinperän mukaan suunnittelussa on mietitty sitä, miten TEK Loungea voi levittää tapahtumien yhteydessä itse fyysisen tilan ulkopuolelle.

– Tarkoituksena on ollut mahdollistaa tila-ajatuksen jatkaminen tarvittaessa tilan ulkopuolelle. Käytettävissä on muun muassa helposti liikuteltavia infokärryjä ja muuta kalustusta. 
 

Näin varaat TEK Loungen käyttöösi

TEKin jäsenet voivat varata TEK Loungea maksutta 27.11.2017 alkaen:

  • Löydät TEK Loungen Tampereen teknillisen yliopiston Hervannan kampukselta osoitteesta: Tietotalo, B110, Korkeakoulunkatu 1, 33720 Tampere.
  • TEK Lounge on käytössä arkipäivinä kello 7.30–23. Kello 17 jälkeen rakennukseen pääsee vain Tietotalon kulkulätkällä. Jos tulet rakennukseen kello 17 jälkeen eikä sinulla ole kulkulätkää, ota yhteyttä etukäteen TEKin Tampereen alueasiamies Petri Partaseen: petri.partanen@tek.fi, 0400 802 300.
  • Tilavaraukset voi tehdä TEKin verkkosivuilla osoitteessa: www.tek.fi/tek-lounge
  • TEK Loungen voi varata omalle tapahtumalleen aamupäiväksi (klo 8–12), iltapäiväksi (klo 12–16) tai illaksi (klo 16–22). Voit varata tilan varauskalenterin kautta, vaikka et tarvitsisikaan tilaa koko varaamaksesi ajaksi. Mikäli tarvitset tilaa pidemmän ajan, ota yhteyttä Petri Partaseen.
  • Tekninen varustelu: FullHD-tykki ja kaiuttimet.