Columnist

30.6.2015, henkilötieto
Jokainen visanvingutus ja some-päivitys kerryttää meistä tietoa. My Datan tarkoitus on antaa yksilölle mahdollisuus ottaa tämä tieto haltuun. Tutkija Antti Poikolan mukaan My Datan avulla voi syntyä myös liiketoimintaa.
15.6.2015, Tekniikka

TuKoKe-kilpailun järjestelyjä TEKissä hoitava Tuula Pihlajamaa suunnitteli ja rakensi kesätuolin.

Riipputuolin resepti: Pahvisia julisteputkia, köyttä, kaksi harjanvartta, pari nostoliinaa tai vastaavat riiputtimet.

Äiti, isä, kummi ja mummi, kannusta lasta ja nuorta keksimään.
10.6.2015, Tekniikka
- Kansalaisten perusoikeuksien toteutuminen ei saa riippua hyväntekeväisyydestä, vaan ne on hoidettava verovaroin. Vapaaehtoiset avustukset puolestaan on viisasta ohjata kohteisiin, joissa ne luovat uutta osaamista ja uusia työpaikkoja, sanoo TEKin kunnialautakunnan puheenjohtaja, arkkitehti Jouni J. Särkijärvi.
10.6.2015, biohakkeri
Biohakkeri päivittää itseään ja hakkeroi arkeaan. Teemu Arinan mukaan biohakkerointi on ajattelutapa, jossa hyödynnetään teknologiaa ja mittaamista.
8.6.2015, kaupallistaminen

Nyt pitäisi kiinnittää huomiota perinteisen teollisuuden digitalisoimiseen. Mahdollisuuksia on paljon, korostaa Tero Ojanperä.

Jos haluat luoda miljardiyrityksen, valitse kilpaillut markkinat, keksi arkinen idea ja luo uusi käyttökokemus, korosti riskisijoittaja Tero Ojanperä Nopeammin markkinoille -tapahtumassa.
4.6.2015, digitalisaatio

Googlen toimialajohtaja Hanna Kivelän mukaan digitalisoituvassa maailmassa tarvitaan uskallusta ja rohkeutta. Kuva: KR

Digitalisoituvassa maailmassa katsotaan kissavideoita vessassa, mutta muutos tuo mukanaan myös tilaa uusille avauksille. Ilo irti yrittäjyydestä -tapahtumassa kuultiin digivisioiden lisäksi myös Lauri Salovaaran 15 elämänohjetta.
28.5.2015, eduskuntavaalit
Tekniikan akateemiset TEK ehdottaa hallituksen kärkihankkeisiin varatuille määrärahoille kohteita, joissa Suomella on valmiiksi hyvä ponnistuspohja. Niistä lähtien tuloksia on mahdollista saavuttaa nopeasti ja siten luoda uutta pohjaa suomalaisten hyvinvoinnille.
28.5.2015, innovaatio

Jari Ranteen (oik.) mukaan innovatiivisissa työyhteisöissä on tyypillistä, että erilaisissa ammateissa työskentelevät ja eri tieteenaloilta tulevat ihmiset kohtaavat ja vaihtavat säännöllisesti ajatuksia.

Uuden kasvun luomisessa kustannuskilpailukyky ei yksin riitä, vaan nyt kaivataan uusia avauksia ja innovaatioita. Tätä visaista kysymystä pohdittiin TEKin järjestämässä seminaarissa 27. toukokuuta.
27.5.2015, Cleantech
Suomalainen Insinöörityöpalkinto Esko Tusa

TEKin  teknologiavaliokunta antoi palkinnon myöntämisperusteluissaan arvoa erityisesti DI Esko Tusan visionääriselle otteelle ja kyvylle viedä haastavaa kehitysprojektia eteenpäin suuryrityksen sisällä. TEK ja TFiF myönsivät palkinnon Tusalle Helsingissä 27. toukokuuta.

Diplomi-insinööri Esko Tusalle myönnettiin Suomalainen Insinöörityöpalkinto radioaktiivisten nesteiden puhdistusmenetelmän kehittämisestä.
26.5.2015, Tekniikka

Spirit of Australia -ennätysvene on Australian merimuseon vetonaula Sydneyssä.

Ken Warbyn ennätys on kestänyt jo lähes 40 vuotta. Moni on menettänyt henkensä ennätystä tavoitellessaan.

Sivut