Tekniikka

11.4.2014, Tekniikka
Stuart Parkin saa vuoden 2014 Millennium-palkinnon kovalevyjen tallennuskapasiteetin tuhatkertaistaneesta lukupää-innovaatiostaan. Nyt työn alla on uusi muistikonsepti, joka satakertaistaisi puolijohdemuistien kapasiteetin.
9.4.2014, Tekniikka
Stuart Parkin
Vuoden 2014 Millennium-teknologiapalkinnon saa professori Stuart Parkin. Palkinto myönnetään Parkinille tunnustuksena innovaatioista, jotka ovat mahdollistaneet magneettisten muistien tallennuskapasiteetin lisäämisen tuhatkertaiseksi.
19.3.2014, Tekniikka

- Ihmisruumiin varaosamateriaaleja säännellään tarkasti. Titaani on yksi suosituimmista, sillä elävät kudokset eivät hylji sitä, Mika Salmi kertoo.

Auto-onnettomuudessa loukkaantuneen silmänpohja korjattiin titaanivaraosalla. Sen 3D-suunnittelusta vastasi väitöstutkija Mika Salmi, valmistuksesta lasersintrauskone.
19.3.2014, Tekniikka

Suomessa lyijyllisen bensiinin myynti loppui vuonna 1993. USA:ssa kielto alensi ihmisten verenkierron lyijypitoisuutta välittömästi 80 prosentilla.

Olisiko koneinsinöörin pitänyt pysyä lestissään?
17.3.2014, Tekniikka
Petteri Tarkkonen

Petteri Tarkkosen mielestä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb on tehnyt eniten töitä Twitterin Suomen-valloituksessa.

Petteri Tarkkosella on Twitterissä jopa yli 161 000 seuraajaa. Se on vähemmän kuin formulakuljettaja Heikki Kovalaisella, mutta enemmän kuin ministeri Alexander Stubbilla. Miten hän teki sen?
25.2.2014, Tekniikka

Toista kertaa  järjestetty Cleantech Summit kokosi yli 600 asiantuntijaa Helsinkiin. Paneeliin osallistuivat ympäristöministeri Ville Niinistö, kansanedustaja Kimmo Tiilikainen, St1:n toimitusjohtaja Mika Anttonen, Rettig Groupin toimitusjohtaja Hans Sohlström ja työ- ja elinkeinoministeriön strateginen johtaja Kaisu Annala.

Suomen tavoitteena on tuplata cleantech-liiketoiminta vuoteen 2020 mennessä.
20.2.2014, Tekniikka
Valtion t&k-rahoituksen määrä vähenee tänä vuonna edellisvuodesta 42 miljoonaa euroa. Valtion talousarvion määrärahoja ja myöntövaltuuksia kohdennetaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan vuonna 2014 yhteensä 1 955 miljoonaa euroa, kertoo Tilastokeskus.
10.2.2014, Tekniikka
TEKin Tekniikka ja yhteiskunta -yksikön johtaja Pekka Pellinen on huolestunut hallituksen kroonisesta matemaattis-luonnontieteellisestä osaamisvajeesta. Myös tuotannon ja talouden prosessien ymmärtämisen parantamisessa on petrattavaa, Pellinen toteaa tänään 10.2. Kauppalehden haastattelussa.
10.2.2014, Tekniikka
Kasvurahastojen rahasto II:n uskotaan vaikuttavan jopa sadan suomalaisen kasvuyrityksen kasvuun.
5.2.2014, Tekniikka

TTY:n virtaustekniikan laboratorio tuli Sami Lakalle tutuksi väitöstyötä tehdessä. Nyt tutkitaan, miten vesivirtaan upotetun sylinterin massa vaikuttaa sen värähtelyyn virtauksessa.

Sami Lakka valjasti väitöstyössään korkeiden piippujen suunnittelijoita vuosikymmeniä kiusanneen pyörteilyilmiön hyötykäyttöön. Uuden ajan vesimittari on digitaalinen ja halpa valmistaa, ei vuoda eikä kulu.

Sivut