Tekniikka

28.8.2014, Tekniikka
VTT on Suomen elinkeinoelämää keskeisesti tukeva tutkimuslaitos. Hallituksen ei tule budjettipäätöksillään pahentaa VTT:n talousahdinkoa.
27.6.2014, Tekniikka
Aalto-yliopiston ja Mittatekniikan keskus MIKESin tutkijat ovat onnistuneet pienentämään valotehokkuuden mittausepävarmuutta kahdesta prosentista prosenttiin. Se vastaa noin neljän miljardin euron arvoista sähköenergian säästöä vuodessa.
13.6.2014, Tekniikka
Hello World Open 2014
Koodauksen MM-kilpailun finaalissa Helsingissä ohjelmointiosaajat olivat superstaroja.
11.6.2014, Tekniikka
Lappeenrannan sähköteekkarit suunnittelivat partiolaisten eräkämpälle omavaraisen energiajärjestelmän.
11.6.2014, Tekniikka

Luvialla Porin lähellä syntynyt apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo olleensa aina kiinnostunut yhteiskunnallis-teknisistä asioista. Siksi hän asuu Porin keskustassa ja tekee kaikkensa, jotta kaupunki menestyisi.

Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus uskoo kaasuterminaalin hyödyttävän koko Satakunnan teollisuutta.
11.6.2014, Tekniikka

– Pyöräliikenteen investointeihin on vaikea löytää rahaa, vaikka kustannukset ovat murto-osa autoliikenteen hankkeista, ja hyöty-kustannussuhteet paljon parempia, hämmästelee Vaismaa.

Kaupunkipyöräilyn suosioon vaikuttaa pyöräteiden laatu, ei määrä, havaitsi Suomen ensimmäinen pyöräilytohtori väitöstyössään.
11.6.2014, Tekniikka
Pyörämaailman kuormajuhdan kyytiin voi lastata vaikka pesukoneen tai lastenvaunut.
10.6.2014, Tekniikka
Tekniikan akateemiset TEK ja Insinööriliitto IL kannattavat ydinvoiman lisärakentamista Suomeen myös Olkiluoto 3:n valmistumisen jälkeen.
5.6.2014, Tekniikka

Voittajat vasemmalta: Petri Laukkanen, Hannu Hukkanen, Pasi Vallevuori, Tomi Kuntze ja Olli Laakkio.

Suomalainen Insinöörityöpalkinto myönnettiin 5.6. työryhmälle, johon kuuluvat insinööri Hannu Hukkanen, DI Tomi Kuntze, insinööri Petri Laukkanen, tekninen piirtäjä Pasi Vallevuori ja opiskelija Olli Laakkio. Viisikko palkittiin valaistusteknologian kehitystyöstä.
26.5.2014, Tekniikka
Uutena maana Teknologiabarometrissa mukana oleva Etelä-Korea nousee yhdeksän maan vertailussa kärkeen monella mittarilla.

Sivut