Columnist

28.8.2015, asioiden internet

– Asioiden internetin lisäarvo on se, että asiat tapahtuvat itsestään, sanoi Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä.

Digitalisaatio antaa vallan asiakkaille ja ohjaa yrityksiä keskittymään ydinosaamiseensa.
22.7.2015, johtaja
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n hallitus on valinnut TkT Antti Vasaran VTT:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.11.2015 alkaen.
15.7.2015, Koulutus
Vähäväkisen Suomen on järkevää keskittyä aloihin, joilla olemme jo valmiiksi vahvoja. Lisääksi tarvitsemme uudenlaista osaamisten yhdistämistä, sanoi Tekniikan akateemiset TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström TEKin ja Suomen Ekonomien yhteisessä Viraa vientiin! -tapahtumassa.
30.6.2015, henkilötieto
Jokainen visanvingutus ja some-päivitys kerryttää meistä tietoa. My Datan tarkoitus on antaa yksilölle mahdollisuus ottaa tämä tieto haltuun. Tutkija Antti Poikolan mukaan My Datan avulla voi syntyä myös liiketoimintaa.
15.6.2015, Tekniikka

TuKoKe-kilpailun järjestelyjä TEKissä hoitava Tuula Pihlajamaa suunnitteli ja rakensi kesätuolin.

Riipputuolin resepti: Pahvisia julisteputkia, köyttä, kaksi harjanvartta, pari nostoliinaa tai vastaavat riiputtimet.

Äiti, isä, kummi ja mummi, kannusta lasta ja nuorta keksimään.
10.6.2015, Tekniikka
- Kansalaisten perusoikeuksien toteutuminen ei saa riippua hyväntekeväisyydestä, vaan ne on hoidettava verovaroin. Vapaaehtoiset avustukset puolestaan on viisasta ohjata kohteisiin, joissa ne luovat uutta osaamista ja uusia työpaikkoja, sanoo TEKin kunnialautakunnan puheenjohtaja, arkkitehti Jouni J. Särkijärvi.
10.6.2015, biohakkeri
Biohakkeri päivittää itseään ja hakkeroi arkeaan. Teemu Arinan mukaan biohakkerointi on ajattelutapa, jossa hyödynnetään teknologiaa ja mittaamista.
8.6.2015, kaupallistaminen

Nyt pitäisi kiinnittää huomiota perinteisen teollisuuden digitalisoimiseen. Mahdollisuuksia on paljon, korostaa Tero Ojanperä.

Jos haluat luoda miljardiyrityksen, valitse kilpaillut markkinat, keksi arkinen idea ja luo uusi käyttökokemus, korosti riskisijoittaja Tero Ojanperä Nopeammin markkinoille -tapahtumassa.
4.6.2015, digitalisaatio

Googlen toimialajohtaja Hanna Kivelän mukaan digitalisoituvassa maailmassa tarvitaan uskallusta ja rohkeutta. Kuva: KR

Digitalisoituvassa maailmassa katsotaan kissavideoita vessassa, mutta muutos tuo mukanaan myös tilaa uusille avauksille. Ilo irti yrittäjyydestä -tapahtumassa kuultiin digivisioiden lisäksi myös Lauri Salovaaran 15 elämänohjetta.
28.5.2015, eduskuntavaalit
Tekniikan akateemiset TEK ehdottaa hallituksen kärkihankkeisiin varatuille määrärahoille kohteita, joissa Suomella on valmiiksi hyvä ponnistuspohja. Niistä lähtien tuloksia on mahdollista saavuttaa nopeasti ja siten luoda uutta pohjaa suomalaisten hyvinvoinnille.

Sivut