Columnist

16.7.2015, Järjestö
Akava pitää ehdottomana, että työuran aikainen koulutus on vahvassa asemassa yhteiskuntasopimuksessa. Sopimuksen tärkein tavoite on uuden työn luominen, ja työmarkkinoiden muutosvoima ja -potentiaali syntyvät vain osaamisesta.
15.7.2015, Koulutus
Vähäväkisen Suomen on järkevää keskittyä aloihin, joilla olemme jo valmiiksi vahvoja. Lisääksi tarvitsemme uudenlaista osaamisten yhdistämistä, sanoi Tekniikan akateemiset TEKin hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström TEKin ja Suomen Ekonomien yhteisessä Viraa vientiin! -tapahtumassa.
10.7.2015, hallitus
Tekniikan akateemiset TEKin ja Teknologiateollisuus ry:n mielestä hallituksen strategisessa ohjelmassa luvatut lisäpanostukset kärkihankkeisiin on kanavoitava kohteisiin, joissa yliopistot ja yritykset yhdistävät prhaan osaamisensa.
3.7.2015, korkeakoulutetut
Työryhmäehdotuksessa Suomen uskotaan nousevan uuteen kasvuun korkeakoulutuksen ja erityisesti tekniikan ja luonnontieteen osaamisella.
8.6.2015, Koulutus
Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvin mukaan tieteenvastaisuus on nostanut päätään poliittisessa keskustelussa. Yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttamista tarvitaan enemmän kuin koskaan.

TEK kokosi yhteen tekniikan yliopistokoulutuksen kehittäjiä Hervantaan. Aiheena oli, miten diplomi-insinööri säilyttää hyvän työllisyyden myös tulevaisuudessa ja mistä huippuosaaminen syntyy.
29.5.2015, Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Samuel Kaski johtaa myös Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisen Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITiä.

Suomen Akatemia on valinnut kahdeksan uutta akatemiaprofessoria.
28.5.2015, Koulutus
Arvion mukaan uusi yliopisto aloittaa aikaisintaan vuonna 2019.
7.5.2015, kansainvälisyys
TEKin tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaiset vastavalmistuneet työllistyvät huomattavasti heikommin kuin suomalaiset. Syyt ovat tiedossa ja keinoja tilanteen parantamiseksi on.
22.4.2015, eduskuntavaalit
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tapasi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän keskiviikkoaamuna.
15.4.2015, Koulutus

Akavalaiset asiantuntijat Otto Kanervo, Maija Arvonen, Suvi Eriksson, Pirre Hyötynen, Ida Mielityinen ja Elina Katainen kannustavat tohtoreita rohkeasti markkinoimaan osaamistaan. Kuvasta puuttuu keskusteluun osallistunut Hanna Tanskanen.

On aika ravistella asenteita ja markkinoida korkeimmin koulutettujen erityisosaamista. Suomessa ei ole yhtään turhaa tohtoria.

Sivut