Columnist

8.6.2015, Koulutus
Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvin mukaan tieteenvastaisuus on nostanut päätään poliittisessa keskustelussa. Yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttamista tarvitaan enemmän kuin koskaan.

TEK kokosi yhteen tekniikan yliopistokoulutuksen kehittäjiä Hervantaan. Aiheena oli, miten diplomi-insinööri säilyttää hyvän työllisyyden myös tulevaisuudessa ja mistä huippuosaaminen syntyy.
29.5.2015, Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Samuel Kaski johtaa myös Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteisen Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITiä.

Suomen Akatemia on valinnut kahdeksan uutta akatemiaprofessoria.
28.5.2015, Koulutus
Arvion mukaan uusi yliopisto aloittaa aikaisintaan vuonna 2019.
7.5.2015, kansainvälisyys
TEKin tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaiset vastavalmistuneet työllistyvät huomattavasti heikommin kuin suomalaiset. Syyt ovat tiedossa ja keinoja tilanteen parantamiseksi on.
22.4.2015, eduskuntavaalit
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tapasi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän keskiviikkoaamuna.
15.4.2015, Koulutus

Akavalaiset asiantuntijat Otto Kanervo, Maija Arvonen, Suvi Eriksson, Pirre Hyötynen, Ida Mielityinen ja Elina Katainen kannustavat tohtoreita rohkeasti markkinoimaan osaamistaan. Kuvasta puuttuu keskusteluun osallistunut Hanna Tanskanen.

On aika ravistella asenteita ja markkinoida korkeimmin koulutettujen erityisosaamista. Suomessa ei ole yhtään turhaa tohtoria.
14.4.2015, Järjestö
Verotuksen epäselvyys ehkäisee työntekijöiden lisäkoulutusta ja osaamisen kehittämistä, Akava huomauttaa. Tämä on erityisen haitallista aikana, jolloin vanhoja ammatteja ja työnkuvia katoaa ja uusia osaamistarpeita sekä tehtävänkuvia syntyy nopeammin kuin ehkä koskaan.
10.4.2015, Koulutus

– Kyse on hankkeesta. Tavoitteena on globaalisti vetovoimainen yliopisto sekä tieteen ja työelämän tarpeita palvelevat tutkinnot. Haluamme olla edelläkävijöitä. Taka-ajatuksena ei ole talouden tehostaminen, TTY:n vararehtori Mika Hannula sanoi. Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtori Mikko Naukkarinen valmistautuu omaan puheenvuoroonsa.

Tampereen teknillisen yliopiston vararehtori Mika Hannula kertoi TEKin koulutuspoliittisessa seminaarissa Tampere3:sta eli Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Tampereen ammattikorkeakoulun vireillä olevasta yhteistyökuviosta.
9.4.2015, korkeakoulu

-Duaalimallissa ei ole kysmys joko-tai-ratkaisusta, vaan yhteistyö- ja työnjakomahdollisuuksien löytämisestä, ylijohtaja Tapio Kosunen opetus- ja kulttuuriministeriöstä totesi.

Korkeakoulujärjestelmäämme ehdotetaan joustavia opintopolkuja ja vahvempaa kansainvälistymistä.
9.4.2015, Koulutus
Tekniikan akateemiset TEKin mielestä suomalaisten korkeakoulujen on tartuttava tulevaisuuden haasteisiin uudella tavalla muuttuvan maailman tarpeita vastaavasti. On uskallettava suunnata voimavaroja sekä globaalien uhkien torjumiseen että suomalaisten työllisyyttä ja hyvinvointia tukeviin koulutusratkaisuihin.

Sivut