Koulutus

16.12.2014, Koulutus

Tekniikan yliopistoforumin työpajoissa pohdittiin tulevaisuuden osaamistarpeita.

Minkälaisia ovat tulevaisuuden osaamistarpeet? Miten tekniikan opetusta pitäisi kehittää, jotta tekniikan ammattilaisten osaamiselle riittää kysyntää myös tulevaisuudessa?
9.12.2014, Koulutus

Joanna Rydlakowska ja Syed Yasir Ali osallistuvat mielestään hyödylliseen työllisyyskoulutukseen Tampereella.

Kielitaito helpottaa työllistymistä. Työttömäksi jääviltä ulkomaalaistaustaisilta ict-osaajilta suomi ei aina kuitenkaan suju. Heille suunnatussa työvoimakoulutuksessa keskitytäänkin kielitaidon parantamiseen.
8.12.2014, Koulutus
Tuore tutkimus kertoo, että suomalaisten yliopistojen tutkimustoimintaa ohjataan useilla rahoitusjärjestelmillä. Vaikuttavuustavoitteet ovat osin ristiriitaisia.
8.12.2014, Koulutus
 
Eduskunnassa tulevaisuuden työelämävalmiuksia pohtivat muun muassa Juhani Mykkänen, Linda Liukas, Tiina Korhonen, Päivi Lipponen, Raija Vahasalo, Kati Korhonen-Yrjänheikki ja Tuula Pihlajamaa.
Ekaluokkalaisten ohjelmointiopetus alkaa peruskouluissa syksyllä 2016. Uudenlaiselle innostavalle digitaaliselle oppimisympäristölle on tarvetta.
8.12.2014, Koulutus
Tampereelle halutaan luoda uusi, monialainen ja kansainvälisen tason korkeakoulu vastaamaan elinkeino-elämän ja työelämän tarpeisiin.
3.12.2014, Koulutus

Kolmen suuren tekniikan alan yliopiston hallitusten puheenjohtajat: Tuomo Rönkkö Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, Tero Ojanperä Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Matti Alahuhta Aalto-yliopistosta.

Lähes sata asiantuntijaa eri sidosryhmistä kokoontui Tekniikan yliopistoforumissa 2.–3.12. pohtimaan tekniikan alan yliopistojen kehitysmahdollisuuksia.
21.10.2014, Koulutus
Maailmalla suureen suosioon nousseet MOOC-verkkokurssit ovat rantautuneet myös Suomeen. Mutta miten MOOC taipuu täydennyskoulutukseen?
23.9.2014, Koulutus
Maura Kere, 18, pääsee harjoittelujaksolle Varsovan yliopiston biologian laboratorioihin.
18.9.2014, Koulutus

Oppijoita uudessa Rovio Fun Learning Research Lab -tutkimustilassa.

Voiko oppiminen olla hauskaa? Kysymys toi yhteen Helsingin yliopiston sekä viihde- ja mediayhtiö Rovion.
26.8.2014, Koulutus
Oman osaamisen kehittäminen lisää ammattitaitoa sekä helpottaa uuden työpaikan saantia ja uudelle toimialalle siirtymistä.

Sivut