Columnist

26.5.2015, Järjestö
Akavan kevätliittokokous valitsi Sture Fjäderin jatkamaan puheenjohtajana ensi kevään liittokokoukseen asti.
22.5.2015, Järjestö
TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi

Heikki Kauppi haluaa tuoda Akavassa esiin näkökantoja, jotka ovat useiden liittojen mielestä jääneet viime vuosina huomiotta.

TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi asettuu ehdolle Akavan puheenjohtajaksi.
5.5.2015, ansiomerkki
Fyysikko Martti Annanmäki on ensimmäinen ei-diplomi-insinööri, jolle on myönnetty TEKin korkein ansiomerkki, plaketti. Hän on iloinen ja vähän hämmentynytkin saamastaan tunnustuksesta.
29.4.2015, Hallitusohjelma Fjäder Sipilä Akava työelämä

Sture Fjäder

Akava on tehnyt keskustan puheenjohtajalle Juha Sipilälle useita esityksiä, joiden pohjalta se on valmis keskustelemaan työelämän uudistamisesta ja muista tuottavuutta parantavista toimista laajasti ns. yhteiskuntasopimuksella.
20.4.2015, eduskuntavaalit
Tekkiläisten kansanedustajien määrä nousee kolmesta kuuteen.
16.4.2015, arkkitehdit
Työelämän arkkitehtiraati TAR kokoaa TEKin jäsenenä olevaa arkkitehtikuntaa. Arkkitehtiraati valitsi vuosikokouksessaan 14.4. uuden johtokunnan kaudelle 2015–17.
14.4.2015, Järjestö
Verotuksen epäselvyys ehkäisee työntekijöiden lisäkoulutusta ja osaamisen kehittämistä, Akava huomauttaa. Tämä on erityisen haitallista aikana, jolloin vanhoja ammatteja ja työnkuvia katoaa ja uusia osaamistarpeita sekä tehtävänkuvia syntyy nopeammin kuin ehkä koskaan.
13.4.2015, aktiivi

Martti Annanmäki oli 1980-luvun alkupuolella tuomassa yliopistokoulutettuja matemaatikoita ja fyysikoita TEK-yhteisöön, ja on ollut liitossa siitä lähtien monessa mukana.

Martti Annanmäki palkittiin TEKin valtuuston kokouksen yhteydessä plaketilla, joka on TEKin korkein ansiomerkki.
10.4.2015, eduskuntavaalit

TEKin koulutuspoliittista ohjelmaa muutettiin opiskelijaedustajien ehdotuksen mukaisesti.

Valtuusto poisti tutkintoon johtavan koulutuksen maksullisuuteen liittyvät kirjaukset TEKin koulutuspoliittisesta ohjelmasta.
10.4.2015, Järjestö

TEKin valtuusto oli koolla Tampereella 9.-10.4.2015.

– Maailma janoaa innovaatioita ja on valmis maksamaan niistä. Me tekniikan akateemiset olemme valmiina tekemään niitä, luvataan TEKin valtuuston julkilausumassa.

Sivut